Mittelspitz & Hovawart

Click here to edit subtitle

 

 

B-pentue -B-litter

22.3.2017

 

LT Junior Champion
Salaisten Hilpeä Havana
"Moona"

PL 0/0 (2016)
Terveet silmät - Eyes clear (2016)
34 cm
Leikkaava purenta - Scissor bite
Kaikki hampaat - Full teeth


Moona on kohta 2,5 vuotias, kermasoopelinvärinen, runsasturkkinen, sujuvasti liikkuva ja kaunis kokonaisuudeltaan oleva rotunsa edustaja. Mittelspitzien luontaisen vietin mukaan Moona rakastaa omaa perhettään ja tuttuja ihmisiä, mutta uudet ihmiset otetaan vastaan hieman pidättyneisesti. Tutustuttuaan Moona pitää kuitenkin ihmisestä kuin ihmisestä! Kaikkien koirien kanssa Moona tulee poikkeuksetta heti toimeen.  

 Moonan lempipuuhaa kotona on vuoden ikäisen sisarensa kanssa peuhaaminen ja omistajiensa kainaloon käpertyminen. Kotioloissa neiti on todella rauhallinen mutta energisyyttä löytyy yllin kyllin lenkkipoluilla!

Moona oppii nopeasti ja on motivoitavissa helposti sekä ruualla että leluilla. Moonakin on kaikkeen harrastamiseen helposti motivoituva neiti ja edellytyksiä olisi vaikka mihin.  Moonan pääharrastus on näyttelyt ja kaunotar on luonnonlahjakkuus näyttelyharrastuksessaan, se nauttii esiintymisestä ja pönöttäisi vaikka koko päivän kehässä!
Menestystä on tullut jopa RYP3-sijoituksen verran!

Moona on 1/4 espanjasta, sillä Moonan isä on puoliksi espanjalainen Mahti Vahdin Xavier, joka on myös A-pentueeni isä. Isä ollaan luonnetestattu 170 pisteellä ja tutkittu luustoltaan A/A lonkkaiseksi ja 0/0 kyynäräiseksi. Emä on suomalainen Damirazin Jetsulleen, joka on myöskin luonnetestattu huipputuloksin, 172 pisteellä! Myös emä on tutkittu kattavasti luustoltaan, lonkat C/C & Kyynärät 0/0. 
Neiti itse on ollut täysin terve koko ikänsä ja on luonnollisesti tutkittu sekä silmiltään että polviltaan (terveet - PL 0/0). 

Potentiaalia tässä neidossa kuitenkin on vaikka mihin, joten uskommekin että tämän tytön pennuista tulee oikein mainioita harrastuskavereita. 

Tämä neito on ihmisen paras ystävä!

  +


Nugadogin Aika-Epeli
"Rane"

PL 0/0 (2017)
Terveet silmät - Eyes clear (2016)
36 cm
Leikkaava purenta - Scissor bite
2 ylä p1 puuttuu - 2 upper p1 missing
LTE +140p +++

Rane on oranssi-soopeli, kohta 6 vuotias, iloinen, ihmisrakas, mitään pelkäämätön herrasmies. Rane on äärimmäisen tasapainoinen ja varma luonteeltaan. Tämä herra tulee kaikkien kanssa juttuun, on sitten kyse ihmisistä tai eläimistä eikä pidä tappeluista vaan herrasmiehenä rauhoittelee toista osapuolta. Rane ei pelkää paukkuja, tai ukkosta tms. Herra on myös äärimmäisen ahne.


Rane rakastaa pallo- ja patukkaleikkejä sekä uimista. Uida voi missä ja milloin vaan ja kuinka kauan vaan. Mökillä on aina pakko päästä veneeseen. Jos ei kukaan tajua lähteä soutelemaan niin Rane menee itse veneeseen ja alkaa huudella josko joku voisi tulla ohjaamaan, mutta jos ketään ei näy, tyytyy hän hengaamaan veneessä veneen ollessa laiturissa kiinni.


Ranen perheeseen kuuluu yksi ihmislapsi, äiti ja kaksi hoffia, uros 3,5v ja narttu 11kk. Ranesta ei heti patterit lopu, jää monesti hoffitkin kakkoseksi. Tämä ei tarkoita etteikö Rane osaisi rauhottua, päinvastoin. Silloin kun ei mitään tapahdu niin silloin huilitaan, mutta kun tapahtuu niin vedetään täysillä, kuten esim. omistajan 5km:n juoksulenkit ;)

Rane on ollut täysin terve koko ikänsä eikä ole koskaan käynyt eläinlääkärillä, rokotuksia lukuunottamatta. Isä on hollantilainen huippu-uros Charlie Boy von Balgowans Glory ja emä Damirazin Ehta Enkelin Siipi. Ranen on tutkittu PL 0/0 ja silmät terveet ja on menossa luustokuviin nyt keväällä. Luonnetestitulos oli hienot +140p +++!


Harrastuspuolella Rane on jäljestellyt ja hakuillut ihan omaksi ilokseen. Ranessa on myös ominaisuuksia, jotka tekevät siitä harrastuskoiran vailla vertaa, testitilanteessa (niin kutsuttu viettitesti) ollut jopa palveluskoiria parempi!  Talvella Rane juoksee potkukelkan vieressä ja perheen ihmislapsi aikoo kokeilla myös koirahiihtoa Ranen kanssa. Muutamassa näyttelyssäkin on Rane kerennyt käymään ja on harvoista esiintymisestään huolimatta yhtä SERTiä vaille suomen muotovalio. Virosta on kaksi SERTiä sekä yksi CACIB. 

Aina valmis monitoimimies!

 

Salaisten Hilpeä Havana "Moona"

Copyright: Nina Savilampi & Eveliina Nokelainen

Nugadogin Aika-Epeli "Rane"

Copyright: Piia Kuula, Teea Tiljander, Marja-Leena Kääpä